KATT

Sunstralia A Tiny Kitty Cat

2020-08-06

Det är många som frågar: "varför heter hon Katt?", helt enkelt för att det är ett bra ord som är lätt att säga och som inte slutar på A, I eller Y som alla andra tjej- och tiknamn. Och för att det är ganska roligt, alltid retar det någon att hunden heter katt.

Tiny kommer från mamma Sol, "Tiny Tailed Sun" och Kitty kommer från min söta ponny som jag sålde samma år som Katt föddes. 

Katt är en liten glad skit, social och nyfiken. Hon har mycket will to please och är störningstålig, när det är arbete så bryr hon sig inte om vad som händer runt omkring. Katt gillar kamp- och jaktlek och är ett riktigt matvrak så hon är lätt att belöna. I spåret är hon en stjärna, en naturbegåvning utan dess like. Hon har från start spårat otroligt noggrant i spårkärnan och började tidigt med sittmarkeringar på eget initiativ. Det ska bli så spännande att se vad det blir av henne!

I vardagen är hon enkel att ha att göra med. Katt tar det oftast lugnt och vilar inne, men vill helst vara utomhus för där händer det roliga grejer. Hon har inga problem med hantering, kloklippning och liknande går smidigt. Katt är relativt miljöstark trots att vi inte har miljötränat så mycket som jag hade önskat (mycket pga corona).

Hennes bästa kompisar är katten Heike och moster Yasta. Katt har lätt till ljud, skall och något annat konstigt läte har hon ofta för sig (dock tack och lov inte i träning). Mamma och mormor har lärt henne att vakta huset och trädgården, här kommer ingen in obemärkt. 

Meriter

Uppflyttad till lägre klass spår

Uppflyttad till lydnadsklass 2

Känd mental status

Excellent

BIR junior


Hälsa

HD A, ED u.a.


Katts pappa Glenn. Foto: Sofia Olsson, Kelpiegallery
Katts pappa Glenn. Foto: Sofia Olsson, Kelpiegallery
Katts mamma Sol. Foto: Sofia Olsson, Kelpiegallery
Katts mamma Sol. Foto: Sofia Olsson, Kelpiegallery
Katts mamma Sol och pappa Glenn. Foto: Sofia Olsson, Kelpiegallery
Katts mamma Sol och pappa Glenn. Foto: Sofia Olsson, Kelpiegallery

Katt 10 veckor - 6 månader

Klicka på bilderna för att förstora